Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od sočiva»Čorba od sočiva sa kobasicom

Čorba od sočiva sa kobasicom

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Čorba od sočiva sa kobasicom
Fotografije: Stanislava Valkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Sa ukusnim sočivom ne možete pogrešiti, a kad mu dodate malo kobasice - nekako odmah poželite da sipate dve porcije"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 300 g
  • kobasica - 200 g , sirova
  • crveni luk - 1 komad, srednje veličine
  • šargarepa - 1 komad
  • bujon od povrća ili voda - 1 l
  • vinsko sirće - 1 kašičica
  • so
  • biber - po ukusu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zagrejte ulje, lagano propržite kobasicu isečenu na kolutove.

Crni luk i šargarepu sitno iseckati i dodati u kobasicu.

Dodajte sočivo, promešajte, dinstajte 5-7 minuta sa povrćem, zalijte bujonom ili vodom i kada provri smanjite temperaturu i kuvajte dok sočivo ne omekša.

Začinite solju i biberom po ukusu i sirćetom.

Čorbu od sočiva poslužite sa krutonima i seckanim peršunom.

Ako volite sočivo, obavezno isprobajte naše recepte za janiju od sočiva ili ovu krem supu od sočiva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: