Način pripreme
Isecite teletinu na kockice i stavite u šerpu da se kuva. Voda treba da pokrije meso, ali ne više od toga. Pratite kako se meso kuva i skidajte penu.
Posle 20 minuta dodajte šargarepu, luk i lovorov list. Ostavite da se jelo kuva na laganoj vatri dok meso ne omekša. Kuvanje je sporo i može trajati do 3 sata na laganoj vatri.
Zatim dodajte paradajz, so i biber. Dobro promešajte i ostavite na šporetu.
Dodajte spanać koji je prethodno očišćen, opran i sitno iseckan. Dobro promešajte jelo i ostavite na šporetu još 30 minuta.
Ugasite vatru i u teletinu sa spanaćem dodajte maslac i brašno rastvoreno u mlakoj vodi. Promešajte i ostavite još 2-3 minuta.
Ako volite ovu teletinu sa spanaćem i šargarepom, obavezno isprobajte naše recepte za janiju od spanaća, kuvanu teletinu ili ovaj spanać sa pirinčem.