Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Janija»Teletina sa lukom i šargarepom

Teletina sa lukom i šargarepom

Teletina sa lukom i šargarepom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
5
"Teletina, o kojoj možemo samo da sanjamo, ako je ne spremimo sami"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g
  • luk - 2 komada
  • crveni luk - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • crveno vino - 1/2 šolje
  • paradajz pire - 4 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • lovorov list - 2 komada
  • aleva paprika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite teletinu na male zalogaje. Zapržite je u šerpi sa malo ulja

Očistite i isecite luk i šargarepe. Dodajte ih u teletinu.

Sačekajte malo i stavite brašno, biber, lovorov list i so.

Sipajte vodu, tek toliko da prekrije. Kuvajte bar jedan sat.

Stavite paradajz i vino. Kuvajte janiju još pola sata ili dok meso ne bude gotovo.

Teletina sa lukom i šargarepom je mnogo krhka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: