Način pripreme
U velikoj šerpi zagrejte ulje i zapržite luk i čenove belog luka. Zapržite povrće 8-10 minuta, nakon toga dodajte meso. Zapržite sve 5 minuta.
Nakon toga dodajte i alevu papriku, promešajte kratko i sipajte vodu i paradajz. Kuvajte na tihoj vatri 90 minuta, goveđe meso na kraju kuvanja treba da je mekano.
Ako imate ekspres lonac skratićete kuvanje do 30 minuta, ne kolebajte se da ga koristite. Dodajte vodu ako vam se čini da je malo. Što više vode to bolje.
Dobro kod ove kuvane teletine je što možete da je jedete kao gušću teleću čorbu.
Kada se meso dobro skuva dodajte pirinač i kuvajte još 10 minuta, a u međuvremenu isecite spanać na sitno i nakon naznačenog vemena ga dodajte u ostale sastojke.
Začinite cimetom, solju i biberom i kuvajte još 10 minuta.
Servirajte teletinu sa spanaćem i pirinčem vruću. Ako vam se sviđa, dodajte kiselo mleko, mnogo dobro se dopunjuju ukusi.
Uživajte!