Način pripreme
Krompir i šargarepu skuvajtei isecite na kockice. Paprike oljuštite i isecite na trake. Beli luk sitno iseckajte.
Tikvice oljuštite i isecite na kockice, pečurke na kriške.
Teletinu isecite na jednake komade i začinite solju i belim biberom. Pržite u tiganju na maslinovom ulju sa svih strana.
U to dodajte beli luk, tikvice, grašak, šargarepu i krompir i lagano dinstajte pod poklopcem.
Dodajte seckane pečurke, kobasicu, začine i so po ukusu. Na kraju se doda paradajz, sve se promeša i uz ugašen šporet dodajte pečene paprike.
Cela smesa se sipa i raspoređuje u 4 aluminijumske tepsije za jednokratnu upotrebu podmazane maslinovim uljem i pecite jelo u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 15-20 minuta. Po želji možete na kraju dodati rendani parmezan (oko 100 g).
Jelo se služi toplo, obilno posuto sitno seckanim peršunom.
Teletina sa krompirom i povrćem je veoma ukusna.