Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Malebi»Muhallebi sa kadaifom

Muhallebi sa kadaifom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Muhallebi sa kadaifom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Muhallebi sa kadaifom - dva veoma obična recepta u jednoj savršenoj celini"

Potrebni sastojci

  • pečeni kadaif - 2 1/2 šolje, gotov
  • orasi - 2/3 šolje, naseckani
  • šećer - 3 kašike, kristal
  • Za muhallebi
  • kravlje mleko - 4 tsp. sveže
  • šećer - 2/3 šolje, kristal
  • pšenično brašno - 1/3 šolje
  • prirodni skrob - 1/3 šolje
  • kravlji maslac - 70 g
  • ružina voda - 2 kašike
  • Karamel sos
  • šećer - 3 kašike
  • kravlji maslac - 1 kašika
  • slatka pavlaka - 3 kašike
  • orasi - 1/3 šolje, za dekoraciju, naseckani
* merne jedinice

Način pripreme

Kadaif se rukama izlomi na krupno. U teflonski tiganj se stavlja kravlji maslac, ostavlja se da se istopi, dodaje se kadaif. Dobro se promeša. Treba da malo porumeni.

Dodajte šećer i promešajte. Dodajte mlevene orahe i dobro promešajte. Pržite do željene zlataste nijanse. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Pripremite muhallebi tako što prvo pomešate brašno, skrob i šećer u posudi. Dodajte sveže mleko i dobro promešajte da nema grudvica. Stavite na šporet i kuvajte na srednjoj vatri dok se krem ne zgusne. Stalno mešajte da ne zagori. Ne bi trebalo da proključa.

U posebnu posudu dodajte maslac i umutite mikserom dok se ne dobije gusta smesa. Sklonite malebi sa vatre i dodajte maslac. Mešajte mikserom dok masa ne upije masnoću. Dodajte ružinu vodu i ponovo promešajte.

Uzmite posude za sladoled, kalupe ili čaše i rasporedite kadaif, sipajte malebi, ponovo rasporedite kadaif ponovo malebi i tako još jednom, na kraju završavajući malebijem. Pripremite karamel sa 3 kašike šećera, 2 kašike vode i malo maslaca i rasporedite karamel preko svake porcije. Pospite seckanim orasima koje ostavite za dekoraciju.

Ohladite muhallebi sa kadaifom u frižideru najmanje 4 sata ili najbolje preko noći. Izvadite na sobnu temperaturu pre serviranja.

Pogledajte i tajne ukusnog muhallebija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: