Način pripreme
Kadaif se rukama izlomi na krupno. U teflonski tiganj se stavlja kravlji maslac, ostavlja se da se istopi, dodaje se kadaif. Dobro se promeša. Treba da malo porumeni.
Dodajte šećer i promešajte. Dodajte mlevene orahe i dobro promešajte. Pržite do željene zlataste nijanse. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Pripremite muhallebi tako što prvo pomešate brašno, skrob i šećer u posudi. Dodajte sveže mleko i dobro promešajte da nema grudvica. Stavite na šporet i kuvajte na srednjoj vatri dok se krem ne zgusne. Stalno mešajte da ne zagori. Ne bi trebalo da proključa.
U posebnu posudu dodajte maslac i umutite mikserom dok se ne dobije gusta smesa. Sklonite malebi sa vatre i dodajte maslac. Mešajte mikserom dok masa ne upije masnoću. Dodajte ružinu vodu i ponovo promešajte.
Uzmite posude za sladoled, kalupe ili čaše i rasporedite kadaif, sipajte malebi, ponovo rasporedite kadaif ponovo malebi i tako još jednom, na kraju završavajući malebijem. Pripremite karamel sa 3 kašike šećera, 2 kašike vode i malo maslaca i rasporedite karamel preko svake porcije. Pospite seckanim orasima koje ostavite za dekoraciju.
Ohladite muhallebi sa kadaifom u frižideru najmanje 4 sata ili najbolje preko noći. Izvadite na sobnu temperaturu pre serviranja.
Pogledajte i tajne ukusnog muhallebija.