Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pileći bataci sa žutim pirinčem, kukuruzom i šargarepom

Pileći bataci sa žutim pirinčem, kukuruzom i šargarepom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pileći bataci sa žutim pirinčem, kukuruzom i šargarepom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Tajna dobrog ukusa hrane je u malim detaljima i marljivosti kuvara"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada
  • pirinač - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • kukuruz - 100 g
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • so
  • biber
  • bujon - 750 ml, pileći
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite i biberom pospite batake. Propržite ih dok ne dobiju zlatastu boju. Izvadite i u istoj masnoći prodinstajte luk, šargarepu i pirinač.

Promešajte dobro i sipajte smesu u posudu za pečenje. Nalijte bujon, dodajte kukuruz i kurkumu.

Posolite i poređajte batake preko pirinča. Pecite na 200 stepeni 35-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: