Način pripreme
Šunku i pečurke naseckamo na komadiće jednake dužine. U tiganj sa maslinovim uljem stavljamo prvo pečurke, a zatim i šunku da se zaprže.
Dodajemo začine crni biber i origano, ukoliko je potrebno i posolimo. U međuvremenu u posoljenu vruću vodu stavljamo taljatele da se kuvaju otprilike 4-5 minuta.
Deo od vode prilikom kuvanja taljatela se dodaje u zapržene pečurke i šunka i dodaje se paradajz pire. Sos se izmeša.
Taljatele se ocede od vode i dodaju se u sos. Sve se izmeša i ostavlja se na minutu, dve na ringli. Dodaje se polovina narendanog mocarela kačkavalja.
Zatim se raspoređuju taljatele u dva tanjira i posipaju se ostalim narendanоm kačkavalj mocarelom.
Probajte naše sveže taljatele sa krhkom šunkom i aromatičnim pečurkama - pravo zadovoljstvo za čula!