Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa pečurkama i sirom

Taljatele sa pečurkama i sirom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Taljatele sa pečurkama i sirom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Evo i naših najomiljenijih taljatela, uskoro će postati i vaše"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 200 g
  • taljatele - 300 g, sveže
  • pavlaka za kuvanje - 250 ml
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 2 kašike
  • luk - 1 glavica, šalot
  • plavi sir - 80 g
  • čedar - 80 g
  • biber - 2 - 3 prstohvata
  • majčina dušica - 5 - 6 strukova
  • parmezan - narendan, za posipanje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslac u dubokom tiganju i zapržite usitnjeni luk i beli luk. Dodajte isečene pečurke i posolite. Kada i pečurke omekšaju sipajte pavlaku.

Mešajte sos i malo pre nego što provri dodajte čedar i plavi sir.

Pospite sos od pečuraka biberom i svežom majčinom dušicom.

Skuvajte taljatele u posoljenoj vodi, ocedite ih i prelijte sosom.

Taljatele sa pečurkama i sirom su gotove.

Pospite ih parmezanom i sa još sveže majčine dušice, servirajte odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: