Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od sočiva»Krem čorba sa šargarepom i crvenim sočivom

Krem čorba sa šargarepom i crvenim sočivom

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
757148
Krem čorba sa šargarepom i crvenim sočivom
Fotografije: Iskra
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Krem čorba sa šargarepom i crvenim sočivom"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 4 velike
  • beli luk - 4 velika čena
  • crveno sočivo - 2 šolje
  • luk - 1 glavica, srednje velika
  • kokosovo mleko - 1 pakovanje
  • paradajz pire - 4 kašike
  • bujon od povrća - 5 šolja ili pileći bujon
  • biber - po ukusu
  • cimet - 1/4 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 3 kšaike
  • kumin - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk i beli luk na sitno i zajedno sa maslinovim uljem stavljamo u šerpu.

Sotiramo oko 5 minuta ili dok luk ne omekša i postane prozračan.

Dodajemo sve začine, so i na male parčiće isečenu šargarepu.

Zapržimo još nekoliko minuta.

Dodajemo crveno sočivo, paradajz pire, kokosovo mleko i bujon od povrća.

Ostavljamo da provri, nakon čega smanjujemo ringlu na veoma slabu i ostavljamo čorbu pokrivenu da se krčka oko 20 minuta ili dok se sočivo blago ne skuva i veći deo tečnosti se apsorbuje.

Kada je gotova, pasiramo čorbu od sočiva.

Ako je neophodno dodajemo još soli ili bujona u krem čorbu sa šargarepom i crvenim sočivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: