Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom u vazdušastu konzistenciju, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i vanilom, umutite mikserom dok se brašno potpuno ne upije.
Prethodno očišćeni spanać izmiksajte sa uljem u blenderu ili drugom pogodnom uređaju, ja to radim u porcijama jer mi je blender mali, ali ako spanać ne upije gore navedenu količinu ulja, dobro je dodati ga posebno u smesu, da se ne zalepi za pleh.
Pasirani spanać pažljivo se dodaje u već pripremljenu smesu za kolač.
Peče se u umerenoj rerni prvo samo odozdo, posle udvostručenja zapremine uključujemo oba grejača.
Gotov kolač sa spanaćem seče se nožem za hleb i nakon što se prohladi po sredini i na vrhu premaže ceđenim kiselim mlekom začinjenim šećerom.
Ne preterujte sa šećerom, treba da se oseti kiseli ukus mleka.
Ako vam se sviđa recept, obavezno probajte našu tortu sa spanaćem.