Način pripreme
Ukusna i jednostavna za pripremu vegetarijanska pica! Od brašna, soli (himalajske), sode, jabukovog sirćeta, suvih i izmrvljenih začina i vode zamesimo meko testo. Nauljimo pleh šarlanom i raspoređujemo testo debljine oko pola centimetra.
Stavimo u rernu da se peče na 200 stepeni oko 8 minuta, a za to vreme kisele krastavce i papriku isečemo na kolutove, a zelje (može i spanać) na sitno.
Lepo ih poređajte na malo ispečeno testo i pospite zelenilom. Pecite još 10-15 minuta, a zatim ravnomerno narendajte kačkavalj na vrh i začinite čubrom, piskavicom (po želji) i suvim bosiljkom.
Pecite još 5-10 minuta dok se kačkavalj ne itopi (a da se ne prepeče). Isečemo na 6-8 delova i poslužimo dok je još topla iz rerne.
Ukusna pica sa kačkavaljem i zejem za prolećnu sezonu!
Neverovatno ukusno!
Probajte naše recepte za picu sa korom od karfiola ili naše keto pice.