Način pripreme
Istopite kvasac u malo zagrejane vode sa šećerom. Pospite s malo brašna i ostavite na toplom da nadođe na otprilike 15 minuta. Prosejte brašno sa solju u posudu i napravite udubljenje. Sipajte nadošli kvasac u udubljenje zajedno sa maslinovim uljem i ostalom mlakom vodom. Umesite meko testo. Stavite ga u nauljenu posudu i ostavite na otprilike sat vremena na toplom da nadođe.
Napravite paradajz sos, tako što isečete luk i beli luk sitno. Zagrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi u tiganju na ringlu i propržite luk i beli luk na otprilike 3 minute.
Dodajte paradajz u kockicama i začine. Dobro izmešajte, smanjite jačinu ringle i ostavite sos da se krčka otprilike 20 minuta. Ako želite skroz gladak sos, kada se ohladi možete ga pasirati dok ne postane gladak.
Nasecite mocarelu, šunku i topljeni sir na tanke kolutove. Izrendajte kačkavalj.
Kada je testo gotovo, podelite na dva jednaka dela. Razvijte jedan deo prema tepsiji koju ćete koristiti. Tepsije koje sam koristila su okrugle, prečnika 30 cm.
Stavite razvijene kore za picu u tepsije i namažite unapred spremljenim sosom.
Garnirajte tako što poređate na sos tanko naseckanu mocarelu. Nakon toga poređajte tanko naseckane komade šunke i topljeni sir.
Gotove pice pospite izrendanim kačkavaljem. Ispecite svaku picu u zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 30 minuta.
Ukusna pica sa šunkom, mocarelom i topljenim sirom je gotova.