Način pripreme
Tikvice se operu i narendaju u posudi sa cediljkom na krupno. Zatim se posole, izmešaju i ostave da se ocede od vode.
Za to vreme mladi luk i mladi beli luk se očiste, operu i sitno iseckaju. Mirođija je takođe sitno iseckana. Stavite ih u posudu.
Nakon što su se tikvice već ocedile, stavite ih u posudu, cedeći ih rukama od vode. Dodajte sve ostale sastojke za koru i sve dobro promešajte.
U kalup za tortu prečnika 26 cm stavite papir za pečenje, premažite ga uljem i u njega stavite smesu. Dobro je poravnajte špatulom i stavite da se peče u rernu zagrejanu na 180 stepeni..
Za to vreme, čeri paradajz se opere i iseče na kriške, masline se prepolove, kačkavalj se narenda, pečurke očiste i iseku na kriške. Mocarela se iseče na kriške.
Nakon što je kora pečena, sastojci se ređaju po njoj, a ja sam koristila kupovnu isečenu salamu.
Na kraju se završava mocarelom, čedrom i kačkavaljem. Pica se vraća u rernu i peče dok sir ne porumeni.
Ukusna pica od tikvica sa kačkavaljem i kobasicom je gotova.