Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Ukusna pica od tikvica sa kačkavaljem i kobasicom

Ukusna pica od tikvica sa kačkavaljem i kobasicom

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Guru
158511k41
Ukusna pica od tikvica sa kačkavaljem i kobasicom
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 6
13/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Pica sa bogatim nadevom i korom od tikvica Delikates"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • tikvice - 5 komada srednje veličine
  • mladi luk - 1 veza
  • mladi beli luk - 2 čena
  • mirođija - 1 veza
  • jaja - 2 komada
  • sir - 150 g
  • parmezan - 20 g
  • prezle - 50 g
  • so - po ukusu
  • čubar - 2 kašičice
  • protein - 1 kašika /ili brašno/
  • Za nadev odozgo
  • čeri paradajz - 3 komada
  • masline - 4 komada, bez koštica
  • kačkavalj - 150 g
  • mocarela - 50 g
  • čedar - 3 lista
  • pečurke - 3 komada
  • kobasica - 100 g, po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu i narendaju u posudi sa cediljkom na krupno. Zatim se posole, izmešaju i ostave da se ocede od vode.

Za to vreme mladi luk i mladi beli luk se očiste, operu i sitno iseckaju. Mirođija je takođe sitno iseckana. Stavite ih u posudu.

Nakon što su se tikvice već ocedile, stavite ih u posudu, cedeći ih rukama od vode. Dodajte sve ostale sastojke za koru i sve dobro promešajte.

U kalup za tortu prečnika 26 cm stavite papir za pečenje, premažite ga uljem i u njega stavite smesu. Dobro je poravnajte špatulom i stavite da se peče u rernu zagrejanu na 180 stepeni..

Za to vreme, čeri paradajz se opere i iseče na kriške, masline se prepolove, kačkavalj se narenda, pečurke očiste i iseku na kriške. Mocarela se iseče na kriške.

Nakon što je kora pečena, sastojci se ređaju po njoj, a ja sam koristila kupovnu isečenu salamu.

Na kraju se završava mocarelom, čedrom i kačkavaljem. Pica se vraća u rernu i peče dok sir ne porumeni.

Ukusna pica od tikvica sa kačkavaljem i kobasicom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: