Mnogo ukusna pica sa tikvicama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Mnogo ukusna pica sa tikvicama
Fotografije: Elena Stoichovska
1 / 2
11/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
"Ni u kom slučaju nemojte propustiti teleći file u receptu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje zajedno sa praškom za pecivo. Dodaje se prstohvat-dva soli.

Kocka maslaca se stavlja u prosejano mleko i zagreva se u mikrotalasnoj ili na ringli dok se maslac ne istopi.

Zamesi se meko testo. Prebacuje se na nabrašnjenu radnu površinu i deli se na pola, a svaki deo se razvija u okruglu tanku koru. Svaka kora se prebacuje u posudu za picu (okrugla, ravna sa rupicama).

Ja sam napravila jednu picu, a preostalo testo sam oblikovala u interesantne male pice, recept možete naći na sajtu.

Kora se namaže sa 2-3 kašike paradajz pirea (možete da koristite paradajz iz konzerve - narendajte ga, sklonite ljuske i zgusnite sa malo pirea od paprike). Odozgo se izmrvi sir - količina prema vašem ukusu.

Tikvica se dobro opere, skloni se drška i pomoću ljuštilice se seče na trake. Poređajte ih preko izmrvljenog sira.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i stavite picu da se peče oko desetak minuta.

Za to vreme narendajte kačkavalj, a količina opet zavisi od vas - ja lično vilom zasićeni ukus istopljenog kačkavalja, zato spremam veću dozu.

Spremite i meso - ako želite možete da preskočite. Možete da ga isečete na manje parčiće, a možete i da ga ostavite dužim.

Kada vidite da je tikvica omekšala i ivica testa je blago zlatasta, izvadite posudu, poređajte file i pospite obilno kačkavaljem. Vratite u rernu dok se kačkavalj ne istopi. Veoma ukusna pica sa tikvicama je gotova.

Garnirajte sa mlečnim sosom (recept ću napisati u sledećoj objavi).

Pokazalo se da je pica veoma ukusna, čak i ne stigne na sto.

Probajte!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: