Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Ukusna pica sa kačkavaljem i zeljem

Ukusna pica sa kačkavaljem i zeljem

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4791405k
Ukusna pica sa kačkavaljem i zeljem
Fotografije: Iliana Parvanova
12 / 13
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Uzmite bar dva komada, jer pica nije samo ukusna, već i veoma zdrava"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 3 šolje, integralno (može i od spelte)
  • so - 1 kašičica, fina himalajska (ravna)
  • soda bikarbona - 1 kašičica, ravna
  • sirće - 1 - 2 kašičice, jabukovo
  • voda - manje od 1 šolje
  • čubar - po 1 - 2 prstohvata
  • bosiljak - 1 - 2 prstohvata
  • šarlan - za mazanje pleha (nerafinisano suncokretovo ulje)
  • za prilog
  • kiseli krastavci - 2 komada
  • paprike - 2 - 3 komada, šarene
  • zelje - 2 šake, iseckano (može i spanać)
  • kačkavalj - oko 3 šake, rendan
  • čubar - 3 - 5 prstohvata
  • piskavica - 1 prstohvat u prahu (po želji)
  • bosiljak - 1 prstohvat (suv i izmrvljen)
* merne jedinice

Način pripreme

Ukusna i jednostavna za pripremu vegetarijanska pica! Od brašna, soli (himalajske), sode, jabukovog sirćeta, suvih i izmrvljenih začina i vode zamesimo meko testo. Nauljimo pleh šarlanom i raspoređujemo testo debljine oko pola centimetra.

Stavimo u rernu da se peče na 200 stepeni oko 8 minuta, a za to vreme kisele krastavce i papriku isečemo na kolutove, a zelje (može i spanać) na sitno.

Lepo ih poređajte na malo ispečeno testo i pospite zelenilom. Pecite još 10-15 minuta, a zatim ravnomerno narendajte kačkavalj na vrh i začinite čubrom, piskavicom (po želji) i suvim bosiljkom.

Pecite još 5-10 minuta dok se kačkavalj ne itopi (a da se ne prepeče). Isečemo na 6-8 delova i poslužimo dok je još topla iz rerne.

Ukusna pica sa kačkavaljem i zejem za prolećnu sezonu!

Neverovatno ukusno!

Probajte naše recepte za picu sa korom od karfiola ili naše keto pice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: