Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Domaća štrudla sa jabukama i suvim grožđem

Domaća štrudla sa jabukama i suvim grožđem

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Domaća štrudla sa jabukama i suvim grožđem
Fotografije: Juliya
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Uz kašičicu šlaga pojedite domaću štrudlu sa jabukama i suvim grožđem."

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 350 g
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 120 ml
  • voda - 120 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašike
  • jabuke - 5 komada
  • suvo grožđe - 100 g
  • limun - 1/2 komada
  • žumance - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte jaje i ulje.

Prokuvajte vodu i sipajte je u tankom mlazu, mešajući.

Dodajte so i šećer, a zatim brašno u delovima.

Umesite veoma mekano i nelepljivo testo za štrudlu i ostavite ga 20-30 minuta.

Za to vreme oljuštite jabuke, isecite ih na kockice i poprskajte sokom od limuna.

Operite suvo grožđe.

Testo podelite na 4 dela i svaki razvijte u veoma tanku pravougaonu koru.

Na dno stavite 1/4 jabuka i 1/4 suvog grožđa, savijte ivice, umotajte u rolat.

Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Pomešajte žumance sa 1 kašikom vode, premažite štrudle i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35-45 minuta.

Uz kašičicu šlaga pojedite domaću štrudlu sa jabukama i suvim grožđem.

Pogledajte još i uputstva za pravljenje štrudle i otkrijte tajnu savršene Bečke štrudle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: