Šnicle u đuvečari

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Šnicle u đuvečari1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Najukusnije i najmekše šnicle se prave sa merakom... i u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg, šnicle
  • pečurke - 500 g
  • praziluk - 2 struka
  • za marinadu
  • sos - 4 kašike, Vorčester
  • majčina dušica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • kumin - 2 kašike
  • biber - 2 prstohvata
  • sok od limuna - od 2 limuna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle se istuku čekićem za meso i premazuju marinadom od sosa, soka od limuna, maslinovog ulja, kumina, majčine dušice, bibera i soli. Ostavljaju se da se mariniraju 2 sata. Pečurke se iseku na krupnije komade, a luk na rebarca.

I šnicle i ostali proizvodi se ređaju u nauljenu đuvečaru. Posipaju se sa još začina i doliva se toliko vode da pokrije jelo.

Đuvečara se zatvori i stavi u lagano zagrejanu ili hladnu rernu da ne bi pukla.

Peče se na 200-220 stepeni oko 90-100 minuta.

Ako volite šnicle, probajte naše marinade za šnicle ili pogledajte kako da napravite savršene šnicle od vrata u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: