Način pripreme
Karfiol u rerni sa parmezanom i začinima - jedinstvena ideja sa karfiolom, pogodna za glavno jelo i prilog.
Karfiol za recept isecite na cvetove srednje veličine, uklanjajući dršku. Težina cvetova bez drški treba da bude 800-850 g.
Povrće operite, dobro ocedite i osušite kuhinjskim papirom.
Zatim stavite karfiol u posudu, prelijte maslinovim uljem i promešajte.
U bokal blendera stavite prezle (od hleba koji ste izmrvili), parmezan, so i začine.
Uključite aparat na najviši stepen da napravite fine mrvice.
Aromatičnu smesu prelijte preko karfiola i dobro promešajte da se mrvice zalepe za svaki cvet.
Pleh obložite papirom za pečenje, pokapajte sa malo maslinovog ulja i ravnomerno rasporedite karfiol da ne bude u gomilama.
Pecite na 180 stepeni dok ne porumeni. Promešajte i okrenite ruže s vremena na vreme da ravnomerno porumene sa svih strana. Vreme pečenja karfiola je relativno, oko 30 minuta.
Poslužite kao predjelo ili prilog uz ribu ili meso.
Ja lično sačekam da se karfiol ohladi i prebacim ga u manji pleh ili veliki tanjir. Serviram sa domaćim paradajz sosom ili stavljam kao prilog ribi.
Prijatno!
Ako ste i vi ljubitelj karfiola, probajte punjeni karfiol i ćuftice od karfiola. A za tople trenutke kod kuće, pripremite naše ideje za krem supe od karfiola.