Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Zapečena jela»Karfiol sa parmezanom i ćurećim grudima u rerni

Karfiol sa parmezanom i ćurećim grudima u rerni

NikiNiki
Guru
565853k
Karfiol sa parmezanom i ćurećim grudima u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
2
"Dobija se neodoljivo zapečeno jelo sa karfiolom koje nestaje još onog dana kada je narpavljeno"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 komad
  • pavlaka - 250 ml, za kuvanje
  • jaja - 1 komad
  • parmezan - 2 supene kapike, izrendan
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol podelimo na ružice. Operemo ga pod mlazom vode. U šerpu sipamo vodu i so i ostavljamo da provri. Blanširamo karfiol 3 minute.

Ređamo ružice karfiola, pomešanu pavlaku, jaje, parmezan, so, crni biber.

Odozgo ponovo posipamo izrendanim parmezanom. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 25-30 minuta.

Dobija se neodoljivozapečeno jelo od karfiola sa parmezanom u rerni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: