Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Slani krastavci sa renom u burencetu

Slani krastavci sa renom u burencetu

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5321533k
Slani krastavci sa renom u burencetu4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
"Merakljanski kiseli krastavci sa renom, koji su osvojili naša srca"

Potrebni sastojci

  • kornišoni - 5 kg
  • ren - 50 g, koren
  • ribizla - 6 komada, lišće
  • višnja - 6 komada, lišće
  • estragon - 2 grančice
  • lovorov list - 2 lista
  • mirođija - 2 veze
  • beli luk - 4 čena, celi
  • so - 6 kašika
  • voda - 2.300 ml
  • slačica - 1 kašika
  • biber - 1 kašika, u zrnu
  • piment - 10 zrna
  • sirće - 3 kašike
  • grančice višnje - za venac
* merne jedinice

Način pripreme

Potopimo krastavce u hladnu vodu na 2 sata. Dobro ih operemo i na više mesta izbodemo oštricom noža ili viljuškom.

Koren rena oljuštimo i isečemo na tanke trake.

U drveno burence (emajliranu posudu, staklenu ili plastičnu, šta god imate na raspolaganju) stavljamo polovinu proizvoda - listove višnje, lovor i listove ribizle, estragon, mirođiju i začine.

Poređajte krastavce i na njih stavite preostalu polovinu zelenih začina i semenki. Dodamo cele čenove belog luka.

Prokuvajte vodu u loncu na 55 stepeni i rastvorite so u njoj. Rasol ohladite, dodajte sirće i prelijte preko kiselih krastavaca.

Pritisnemo pletenim vencem od grančica trešnje. Pritisnemo teškim predmetom.

Svaki drugi dan pretačite sok ili protresite posudu sa slanim kiselim krastavcima sa renom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: