Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta od banane sa puslicama

Torta od banane sa puslicama

ažurirano:
JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5371802k
Torta od banane sa puslicama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
6
"Torta od banane sa poljupcima je veoma ukusna i mirisna. Pogodna za svaki praznik i radni dan."

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • banane - 1 komad (oko 100 - 120 g oljuštene)
  • šećer - 160 g + 2 kašike
  • kakao - 25 g
  • ulje - 90 g
  • voda - 70 g
  • brašno - 135 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • za puslice
  • belance - 35 g (1 komad)
  • šećer u prahu - 70 g
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • za krem
  • maskarpone - 250 g
  • kondenzovano mleko - 50 g (zaslađeno)
  • kondenzovano mleko - 60 ml (nezaslađeno)
  • čokolada - 50 g
  • kakao - 15 g
  • za glazuru
  • čokolada - 70 g
  • pavlaka - 35 g
  • kravlji maslac - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Za puslice, umutite belanca u penu, postepeno dodajte šećer u prahu i na kraju sok od limuna (umutite u čvrst sneg).

Prebacite smesu u kesu i oblikujte mini puslice na papiru za pečenje.

Sušite puslice u rerni na 80-100 stepeni oko 40-60 minuta.

Za koru, u šerpi prokuvajte vodu, 80 g šećera, kakao i ulje i sklonite sa ringle.

Izgnječite banane, prosejte brašno sa praškom za pecivo i solju.

U većoj posudi umutite jaja i 80 g šećera, dodajte čokoladnu smesu i izgnječene banane.

Dodajte brašno u delovima i mešajte lopaticom.

Pecite koru za torte u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta dok čačkalica kojom probate ne bude suva.

Ohladite koru, umotajte je u providnu foliju i stavite u frižider na 6-8 sati.

Isecite koru na 2-4 dela.

Za krem, zagrejte nezaslađeno kondenzovano mleko i seckanu čokoladu u posudi dok se čokolada ne istopi.

U većoj posudi izgnječite maskarpone, zaslađeno kondenzovano mleko i kakao, dodajte čokoladnu smesu i mutite na najmanjoj brzini miksera.

Sastavite banana tortu, naizmenično - kora, čokoladni krem, izmrvljene puslice (nekoliko ostavite za dekoraciju).

Bočne strane torte premažite čokoladnim kremom i ostavite u frižideru 1 sat.

Za glazuru zagrejte pavlaku i čokoladu u posudi, promešajte i dodajte maslac.

Prelijte tortu glazurom, stavite u frižider na 30-60 minuta, a zatim je ukrasite puslicama.

Torta od banane sa puslicama je veoma ukusna i mirisna.

Pogledajte kako da napravite još kolač od banane i hleb od banane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: