Način pripreme
/undefined Za puslice, umutite belanca u penu, postepeno dodajte šećer u prahu i na kraju sok od limuna (umutite u čvrst sneg).
Prebacite smesu u kesu i oblikujte mini puslice na papiru za pečenje.
Sušite puslice u rerni na 80-100 stepeni oko 40-60 minuta.
Za koru, u šerpi prokuvajte vodu, 80 g šećera, kakao i ulje i sklonite sa ringle.
Izgnječite banane, prosejte brašno sa praškom za pecivo i solju.
U većoj posudi umutite jaja i 80 g šećera, dodajte čokoladnu smesu i izgnječene banane.
Dodajte brašno u delovima i mešajte lopaticom.
Pecite koru za torte u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta dok čačkalica kojom probate ne bude suva.
Ohladite koru, umotajte je u providnu foliju i stavite u frižider na 6-8 sati.
Isecite koru na 2-4 dela.
Za krem, zagrejte nezaslađeno kondenzovano mleko i seckanu čokoladu u posudi dok se čokolada ne istopi.
U većoj posudi izgnječite maskarpone, zaslađeno kondenzovano mleko i kakao, dodajte čokoladnu smesu i mutite na najmanjoj brzini miksera.
Sastavite banana tortu, naizmenično - kora, čokoladni krem, izmrvljene puslice (nekoliko ostavite za dekoraciju).
Bočne strane torte premažite čokoladnim kremom i ostavite u frižideru 1 sat.
Za glazuru zagrejte pavlaku i čokoladu u posudi, promešajte i dodajte maslac.
Prelijte tortu glazurom, stavite u frižider na 30-60 minuta, a zatim je ukrasite puslicama.
Torta od banane sa puslicama je veoma ukusna i mirisna.
Pogledajte kako da napravite još kolač od banane i hleb od banane.