Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Štrudla od jabuka sa divnim korama

Štrudla od jabuka sa divnim korama

ažurirano:
ZoriZori
Guru
9113035k
Štrudla od jabuka sa divnim korama
Fotografije: Zori
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
14
"Poslužite štrudlu od jabuka sa divnim korama sa malo šlaga, uz kuglicu sladoleda ili sa kremom od vanile."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, fine (400 g) ili 7 komada debljih kora za pitu
  • jabuke - 600 g, šarene
  • orasi - 200 g
  • keks - 6 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • maslac - 60 g
  • šećer - 1/2 šolje
  • cimet - 10 g (prah)
  • vanila - 2 pakovanja
  • šećer u prahu - 4 kašike, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu štrudlu od jabuka koristim Divne kore za pitu, kojih je 7 komada u pakovanju i deblje su od standardnih. Uz njih domaća štrudla iznutra postaje mekana, a spolja hrskava. Toplo ih preporučujem.

Keks sitno semeljite u seckalici. Orasi zajedno sa 1kašikom šećera se takođe samelju ne previše sitno u seckalici ili se izmrve u avanu sa tučkom.

Šećer se pomeša u posudi sa cimetom i vanilom.

Jabuke se očiste i iseku na komade i iseckaju u seckalici ili narendaju na krupno.

U odgovarajućoj posudi zagrejte ulje i maslac i zagrevajte na šporetu dok se maslac ne istopi.

Uzmite koru i premažite je mešavinom ulja. Pospite je sa 2 kašike mešavine šećera (pomešan sa vanilom i cimetom), sa 1-2 kašike mlevenih oraha i 2-3 kašike seckanih (rendanih) jabuka. Kora se umota u rolat i prebaci u pleh obložen malo nauljenim papirom za pečenje.

Tako se obrađuju i ostale kore. Na kraju se kore premazuju preostalim maslacem sa uljem.

Klasični kolač od jabuka se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta dok ne porumeni.

Kada se izvadi, štrudla od jabuka sa divnim korama za pitu posipa se šećerom u prahu i pokrije krpom desetak minuta da odmori.

Zatim se seče i služi - sa malo umućene pavlake, sa kuglom sladoleda ili sa kremom od vanile.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: