Način pripreme
Dok sam ih pravio, nisam mislio da će nešto ispasti jer je cela mešavina bila apsolutni haos, ali... jesu... i to kakvi...
Zdrava verzija božićnih napuklih kolača, samo što nisu uvaljani u šećer u prahu, već u tamnu čokoladu i posuti indijskim orahom... mmmm, jedinstveni su!
Pomešajte sve sastojke u posudi. Umesi se testo.
Pleh je obložen papirom za pečenje. Premaže se maslinovim uljem. Formiraju se male slatke kuglice, moje su po 19 g i dobio sam 45 kolačića.
Broj zavisi od veličine. Sve praznične kolače poređajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta.
Za to vreme, čokolada se istopi u mikrotalasnoj pećnici ili na pari. Indijski orah sitno iseckati.
Kada se kolači ispeku ostave se da se malo ohlade, pa se uvaljaju u čokoladu, ređaju na pleh i posipaju seckanim indijskim orahom.
Ostavljaju se u frižideru nekoliko sati da se stegnu.
U jednom kolaču ima 77 kalorija, 4 g ugljenih hidrata i 2 g proteina.
Ima 137 g proteina u celoj smesi za raskošne božićne kolačiće sa bademovim brašnom! Prijatno!
Pogledajte još ideja za božićne kolačiće.