Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Božićna štrudla

Božićna štrudla

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
12220429
Božićna štrudla
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Božićna štrudla sa bogatim i aromatičnim nadevom. Miris i ukus kom niko ne može odoleti!"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • keks - 1 pakovanje, običan
  • jabuke - 6 - 7 komada
  • šećer - 5 supenih kašika
  • maslac - 80 g
  • vanilin šećer - 2 komada
  • suvo grožđe - 50 g
  • orasi - 80 g, mleveni
  • sušene borovnice - 50 g
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite i ogulite jabuke. Nakon toga uklonite unutrašnjost i narendajte ih. Stavite ih u posudu i dodajte šećer.

Kuhinjskim seckom usitnite keks i dodajte ga. Nakon toga samlevene orahe, borovnice i suvo grožđe. Sve izmešajte i ostavite sa strane.

Istopite maslac.

Pripremite tepsiju obloženu papiromza pečenje.

Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni na gornjem i donjem grejaču bez ventilatora.

Uzmite jednu koru i četkicom je premažite maslacem. Stavite nadev i rasporedite. Uvijte koru kao rolat i stavite je u tepsiju. To ponovite i sa ostalim korama. Odozgo pitu sa jabukama premažite ostalim istopljenim maslacem.

Vašu božićnu štrudlu pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne dobije zlatasta boja, otprilike 30 minuta. Pospite šećerom u prahu pre posluživanja.

Oduševite goste vašim božićnim kolačem! Srećan Božić!

Ako volite štrudlu, obavezno probajte i naše druge predloge za štrudlu sa jabukama ili ovu štrudlu sa bundevom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: