Način pripreme
Ovi božićni kolačići sa bundevom su brzi i jednostavni. Svi sam promešala viljuškom.
Izgnječite veliki komad bundeve prethodno skuvane ili ispečene.
Dodajte u nju med, đumbir, muskatni oraščić i prstohvat soli. Promešajte.
Dodajte i ulje.
Dodajte obe vrste brašna prosejane sa praškom za pecivo.
Ponovo promešajte.
Isecite čokoladu i orahe na sitne komadiće.
Dodajte ih na kraju u testo i promešajte, koliko je potrebno da se pomešaju sastojci.
Pokrijte tepsiju rerne papirom za pečenje i uključite rernu da se zagreva na 190°C.
Od testa otkidajte komade i oblikujte kuglice veličine oraha. Ako vam se mnogo lepi, namažite prste s malo ulja.
Stavite kolačiče sa bundevom da se peku u zagrejanoj rerni na 15 minuta.
Odmah nakon pečenja bezglutenske kolačiće pospite šećerom u prahu.
Ja sam ostavila polovinu bez šećera za one koji ne konzumiraju šećer.
Srećni i zajednički praznici sa mojim bezglutenskim snežnim kuglicama sa bundevom!