Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte pire od kaki jabuke i istopljeni maslac. Dobro promešajte.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i prstohvat soli.
Postepeno dodajte suve sastojke u mokru mešavinu, lagano mešajući dok ne dobijete homogenu smesu. Ako želite, dodajte orahe ili suvo grožđe.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite kalup za kolač istopljenim maslacem ili uljem i malo pospite brašnom. Možete koristiti papir za pečenje.
Sipajte smesu za voćni kolač u pripremljeni kalup i pecite oko 35-40 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.
Ostavite da se kolač ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa. Po želji pospite šećerom u prahu pre serviranja.
Ovaj kolač od kaki jabuke je mekan, aromatičan i lepo naglašava ukus kaki jabuke!
Pogledajte i da li da ljuštite kaki jabuke i kako da čuvate kaki jabuke da biste duže uživali u njima.