Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa kaki jabukom

Kolač sa kaki jabukom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
9922732
Kolač sa kaki jabukom
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Ovaj kolač je mekan, mirisan i savršeno naglašava ukus kaki jabuke!"

Potrebni sastojci

  • kaki jabuka - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 150 g
  • maslac - 100 g
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • cimet - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • orasi - 50 g zdrobljeni, ili suvo grožđe
  • šećer u prahu - za posipanje po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte pire od kaki jabuke i istopljeni maslac. Dobro promešajte.

U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i prstohvat soli.

Postepeno dodajte suve sastojke u mokru mešavinu, lagano mešajući dok ne dobijete homogenu smesu. Ako želite, dodajte orahe ili suvo grožđe.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite kalup za kolač istopljenim maslacem ili uljem i malo pospite brašnom. Možete koristiti papir za pečenje.

Sipajte smesu za voćni kolač u pripremljeni kalup i pecite oko 35-40 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.

Ostavite da se kolač ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa. Po želji pospite šećerom u prahu pre serviranja.

Ovaj kolač od kaki jabuke je mekan, aromatičan i lepo naglašava ukus kaki jabuke!

Pogledajte i da li da ljuštite kaki jabuke i kako da čuvate kaki jabuke da biste duže uživali u njima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: