Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hlepčići sa brašnom od crvenog sočiva

Hlepčići sa brašnom od crvenog sočiva

Hlepčići sa brašnom od crvenog sočiva
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
15
"Hlepčići sa brašnom od crvenog sočiva idealni su za ljude, koji žele da se zdravo hrane čak i tokom praznika!"

Potrebni sastojci

  • brašno od crvenog sočiva - 250 g
  • ementaler - 98 g /ili kačkavalj/
  • jaja - 2 komada /117 g/
  • kotidž sir - 140 g
  • skyr - 113 g / ili kiselo mleko/
  • prašak za pecivo - 10 g
  • šargarepa - 1 komad /92 g/
  • kokosovo ulje - 22 g
  • aleva paprika
  • piskavica
  • majčina dušica
  • so
  • semenke - po želji, za prskanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sve sastojke u posudi, a šargarepu narendajte na sitno.

Umesi se testo i po potrebi, kao u mom slučaju, dodaje se vrlo malo vode.

Pleh se obloži papirom za pečenje i premazuje se maslinovim uljem. Uz pomoć kašike za sladoled uzimajte smesu i stavite u pleh, stavljajući ih na odstojanju jedan od drugog, jer se tokom pečenja naduvavaju.

Hlepčiće pospite semenkama i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.

Hlepčići sa visokim sadržajem proteina, malo kalorija i malo ugljenih hidrata!

Hlepčiči sa brašnom od crvenog sočiva idealni su za ljude koji žele da se zdravo hrane i tokom praznika!

Prijatno!

Takođe pogledajtekoji začini se slažu sa crvenim sočivom i ako volite sočivo, obavezno isprobajte i ove recepte sa crvenim sočivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: