Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Janija»Janija od crvenog sočiva sa povrćem

Janija od crvenog sočiva sa povrćem

ZoriZori
Guru
7292375k218
Janija od crvenog sočiva sa povrćem
Fotografije: Zori
1 / 6
31/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Servirajte janiju od crvenog sočiva sa povrćem posutu sitno iseckanim svežim peršunom."

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 500 g
  • maslac - 50 g
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • šargareoa - 2 komada
  • crvena paprika - 1 komad
  • paradajz pire - 2 - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 komada
  • muskatni oraščić - 1 - 2 prstohvata
  • kumin - 1 kašičica, mleveni
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • so
  • biber - po ukusu
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prebacite crveno sočivo u sito i dobro operite tekućom hladnom vodom. Ostavite da se ocedi od vode.

U odgovarajućoj šerpi ugrejte ulje i maslac, dodajte iseckan luk, šargarepu i crvenu papriku. Pospite prstohvatom soli i ostavite povrće da se dinsta i omekša. Nakon toga dodajte alevu papriku, paradajz pire i iseckani beli luk.

Začinite solju i biberom i dodajte kumin, lovorov list, muskatni oraščić i majčinu dušicu.

Sipajte oko 1.5 l vrele vode i sve ostavite da provri. Sipajte ukusno sočivo unutra, promešajte i kuvajte na umerenoj vatri još 15-20 minuta.

Skiite šerpu sa vatre i poklopite. Ostavite janiju od sočiva 15 minuta da se dinsta pre serviranja.

Servirajte janiju od crvenog sočiva sa povrćem posutu sitno iseckanim svežim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: