Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija od crvenog sočiva sa ćufticama

Janija od crvenog sočiva sa ćufticama

IvelinaIvelina
Šegrt
274171
Janija od crvenog sočiva sa ćufticama
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ako volite sočivo, probajte ovaj recept - to je neverovatno ukusna kombinacija kojoj je mesto na vašem stolu"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 340 g
  • luk - 1 komad (200 g) glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz pire - 200 ml
  • spanać - 150 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • kurkuma - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1/4 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • Za ćuftice
  • goveđe mleveno meso - 250 g
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 3 kašike
  • sveže mleko - 100 ml
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ćuftice, u mleveno meso dodati iseckan crni i beli luk, jaje, prezle, so, biber i mleko.

Dobro umesiti i formirati ćuftice koje se prže na zagrejanom maslinovom ulju dok lepo ne porumene sa svih strana oko 7-8 minuta.

U šerpi zagrejte mast za ukusnu janiju, dodajte seckani crni luk i pržite nekoliko minuta dok ne omekša.

Dodajte seckani beli luk, ljutu alevu papriku i dimljenu alevu papriku.

Čim začini puste aromu, dodajte sočivo, 400 ml vode i paradajz pire.

Kuvajte 10 minuta, posolite, dodajte pripremljene ćuftice i kuvajte janiju od sočiva još 10 minuta.

Na kraju se dodaju kurkuma i spanać i naša janija od crvenog sočiva sa ćufticama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: