Način pripreme
Šnicle od svinjskog vrata se peru veoma dobro bez lupanja.
Stavite ih u plitku tepsiju, začinite solju i biberom. Promešajte sa obe strane.
Svaka šnicla se uvalja u speltino brašno i ređa na drvenu dasku.
Ulje se zagreva u dubokom tiganju.
Na zagrejanom ulju pržite šnicle sa obe strane do zlatne boje, pa ih poređajte u tepsiju u kojoj će se peći.
Za sos:
Istopite maslac u tiganju, a zatim dodajte brašno.
Pržite na laganoj vatri i sklonite sa vatre.
Sačekajte 30 sekundi, pa dodajte sveže mleko i vratite na vatru da provri, povremeno mešajući.
Sitno iseckati kisele krastavce.
Beli luk je oljušten i isečen na kriške.
Nakon što sos provri, dodajte so, senf, pečurke, seckane krastavce i beli luk.
Dobro promešajte i sklonite sa vatre.
Šnicle u tepsiji prelijte sosom.
Pecite 30 minuta na 200 stepeni.