Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Bombone»Čokoladne bombone sa marcipanom

Čokoladne bombone sa marcipanom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k89117k
Čokoladne bombone sa marcipanom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
41 min.
Porcije
36
"Čokoladne bombone sa marcipanom - toliko su ukusne i lepe da su odgovarajuće i kao poklon."

Potrebni sastojci

  • šećer u prahu - 250 g
  • lešnici - 250 g, oljušteni i pečeni (bez soli)
  • liker od badema - 20 ml
  • ekstrakt badema - 2 - 3 kapljice, gorki badem
  • sok od pomorandže - 15 ml
  • čokolada - 250 g, Mlečna (odgovarajuća za topljenje)
  • lešnici - sitno mleveni, za posipanje (može i krokan)
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pečene, oljuštene lešnike u blender i uključite da se samelju u pastu.

Dodajte šećer u prahu, liker, sok od pomorandže i esenciju. Ponovo uključite uređaj da sve zajedno samelje i da se dobije gusta, čvrsta pasta. Može da se mesi i rukama.

Ako je smesa suva, kapnite još malo soka od pomorandže. To će biti marcipan za naše čokoladne bombone.

Izrendajte mlečnu čokoladu i stavite 170 grama nje na vodenu paru na ne više od 55-60 stepeni. Treba da se istopi, ali ne i da se naglo istopi na višim temperaturama.

Neprestano mešajte kako bi čokolada bila glatka. Posle dodajte i ostalu i mešajte dok se ne istopi.

Od marcipana oblikujte kuglicee i uvaljajte ih u plišanu čokoladu.

Vadite na papir za pečenje i svaku kuglicu pospite izmrvljenim lešnicima ili krokanom.

Ostavite čokoladu da se stegne i stavite u frižider na minimum sat vremena. Nakon toga možete poslužiti ove čudesne bombone ili ih staviti u papirne korpice i stavite u kutije za poklone da obradujete svoje najbliže. Savršeni novogodišnji kolačići.

Neka vam je slatko sa ovim neverovatnim čokoladnim bombonama sa marcipanom!

Pogledajte takođe kako da napravite zdrave bombone sa urmama ili probajte ove raskošne veganske bombone.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: