Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Šarena ređana torta

Šarena ređana torta

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4821492k
Šarena ređana torta
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Šarena ređana torta je pogodna za svaku posebnu priliku i može se poslužiti uz vaše omiljeno piće."

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • kiseli krastavci - 1 tegla
  • dimljena riba - 1 komad
  • jaja - 4 komada
  • pečurke - 250 g
  • ulje - 1 kašika
  • kačkavalj - 60 g
  • topljeni sir - 40 g
  • majonez - 6 kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Cvekla, šargarepa i jaja moraju se skuvati unapred. Zatim se očiste, oljušte i narendaju.

Pečurke sitno iseckati i dinstati u tiganju sa 1 kašikom ulja u šerpi i po potrebi sa malo vode. Stavite obruč za tortu na odgovarajući tanjir.

Rendanu cveklu pomešajte sa jednom kašikom majoneza. Začinite solju i biberom po želji. Stavite cveklu na dno prstena.

Na cveklu poređati prethodno očišćenu dimljenu ribu od kože i kostiju i iseckanu u sitne komade. Šargarepu pomešajte sa jednom kašikom majoneza i pospite biberom.

Stavite šargarepu preko ribe. Zatim narendajte kačkavalj i narendajte jaja na vrhu. Rasporedite kašiku majoneza.

Kisele krastavce narendajte, ostavite malo za dekoraciju. Preko majoneza poređajte pečurke majonezom. Dodajte preostali majonez.

Krastavac za ukrašavanje slane torte isecite na kolutove i poređajte po ivici torte. Narendajte topljeni sir i stavite ga u centar. Ostavite pripremljenu tortu u frižideru nekoliko sati, a najbolje preko noći. Dobićete divno predjelo sa ribom, slično ređanoj salati.

Šarena ređana torta je pogodna za svaku posebnu priliku i može se poslužiti uz vaše omiljeno piće. Veoma ukusna i efektna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: