Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Ređana bundevara

Ređana bundevara

Bash MaistoraBash Maistora
Početnik
16364
Ređana bundevara
Fotografije: Bash Maistora
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Ovo je stari retro recept za ređanu bundevaru iz stare bakine sveske."

Potrebni sastojci

  • bundeva - 3 šolje /izrendana/
  • šećer - 1 šolja
  • cimet - 1/2 kesice
  • orasi - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu ogulimo i izrendamo na kuhinjsko rende. Izrendanu bundevu stavljamo u duboku posudu i propržimo na ulju.

Kada bundeva omekša, skidamo je sa vatre. Sačekamo određeno vreme da se bundeva ohladi. Dodajemo šećer, cimet i orahe, sve dobro mešamo kuhinjskom špatulom.

Deo smese rapoređujemo po svakoj kori i nakon toga stavljamo u nauljenu tepsiju. Listove ređamo jedan na drugi. Ovo radimo dok ne potrošimo listove i nadev. Nakon što napunimo tepsiju, poslednji list odozgo zalivamo sa malo ulja.

Domaću bundevaru sa ređanim korama pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C dok ne bude gotova, 30-35 minuta. Kada se bundevara ohladi, posipamo je sa malo mlake vode, i nakon toga posipamo šećerom u prahu. Uvijamo papirom da omekša.

Sečemo tek kad se ohladi. Konzmiramo narednog dana.

Ovo je stari retro recept za ređanu bundevaru iz stare bakine sveske.

PS: Ako želite, napravite bundevaru uvijenu u rolat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: