Način pripreme
Bundevu ogulimo i izrendamo na kuhinjsko rende. Izrendanu bundevu stavljamo u duboku posudu i propržimo na ulju.
Kada bundeva omekša, skidamo je sa vatre. Sačekamo određeno vreme da se bundeva ohladi. Dodajemo šećer, cimet i orahe, sve dobro mešamo kuhinjskom špatulom.
Deo smese rapoređujemo po svakoj kori i nakon toga stavljamo u nauljenu tepsiju. Listove ređamo jedan na drugi. Ovo radimo dok ne potrošimo listove i nadev. Nakon što napunimo tepsiju, poslednji list odozgo zalivamo sa malo ulja.
Domaću bundevaru sa ređanim korama pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C dok ne bude gotova, 30-35 minuta. Kada se bundevara ohladi, posipamo je sa malo mlake vode, i nakon toga posipamo šećerom u prahu. Uvijamo papirom da omekša.
Sečemo tek kad se ohladi. Konzmiramo narednog dana.
Ovo je stari retro recept za ređanu bundevaru iz stare bakine sveske.
PS: Ako želite, napravite bundevaru uvijenu u rolat.