Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Sufle»Beli sufle sa borovnicama u sladoledu

Beli sufle sa borovnicama u sladoledu

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
328951k
Beli sufle sa borovnicama u sladoledu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Neka vam je slatko sa mojim belim sufleom sa borovnicama u sladoledu! Biće!"

Potrebni sastojci

  • Za sladoled
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 200 ml
  • maslac - 20 g
  • sitni sir - 150 g
  • borovnice - 125 g
  • kiselo mleko - 300 g
  • Za sufle
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 112 g
  • šećer u prahu - 37 g
  • brašno - 37 g
  • bela čokolada - 150 g
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili sladoled, od svežeg mleka i šečera se pravi kondenzovano mleko. U malu, ali duboku šerpu se sipa sveže mleko. Dodaju se maslac i šećer. Stavlja se na slabu ringlu.

Kada uzavri, počinje da se penuša. Ringla se pojačava za jedan stepen i kuva se 10 minuta. Ostavlja se da se ohladi. Kada se kondenzovano mleko zgustilo i ohladilo, u njega se dodaje sitni sir i borovnice.

Smesa se pasira. Dodaje se kiselo mleko po želji, tako što se s njim reguliše slatkoća sladoleda. Ponovo se pasira. Sipa se u posudu i stavlja se u zamrzivač.

Nardnog dana se vadi i ostavlja se da se istopi. Muti se mikserom. Sipa se u posudice za serviranje i vraća se u zamrzivač da se zamrzne.

Priprema se smesa za sufle. Na vodenoj pari se istopi bela čokolada i maslac. Ohladi se.

U posudu miksera se stavljaju belanca jaja. U posebnu posudu se stavljaju žumanca. Mute se i dodaju se u istopljenu čokoladu. Meša se.

U belanca se dodaje šećer u prahu. Puti se u sneg. Dodaje se čokoladna smesa i muti se. Postepeno se dodaje brašno i vanila. Muti se.

Pripremaju se kalupi za krem karamel. Premazuju se maslacem i posipaju brašnom. Smesa se ravnomerno raspoređuje u korpice, tako što treba da se napune 2/3 korpica.

Stavljaju se u frižider na minimum sat vremena. Peku se slatki suflei neposredno pre konzumiranja.

Rerna se zagreva na 220 stepeni i peku se 10 minuta. Serviraju se tako što se vade iz kalupčića i stavlja se porcija sladoleda.

Neka vam je slatko! Biće!

Pogledajte još koliko da pečete čokoladni sufle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: