Način pripreme
Da biste napravili sladoled, od svežeg mleka i šečera se pravi kondenzovano mleko. U malu, ali duboku šerpu se sipa sveže mleko. Dodaju se maslac i šećer. Stavlja se na slabu ringlu.
Kada uzavri, počinje da se penuša. Ringla se pojačava za jedan stepen i kuva se 10 minuta. Ostavlja se da se ohladi. Kada se kondenzovano mleko zgustilo i ohladilo, u njega se dodaje sitni sir i borovnice.
Smesa se pasira. Dodaje se kiselo mleko po želji, tako što se s njim reguliše slatkoća sladoleda. Ponovo se pasira. Sipa se u posudu i stavlja se u zamrzivač.
Nardnog dana se vadi i ostavlja se da se istopi. Muti se mikserom. Sipa se u posudice za serviranje i vraća se u zamrzivač da se zamrzne.
Priprema se smesa za sufle. Na vodenoj pari se istopi bela čokolada i maslac. Ohladi se.
U posudu miksera se stavljaju belanca jaja. U posebnu posudu se stavljaju žumanca. Mute se i dodaju se u istopljenu čokoladu. Meša se.
U belanca se dodaje šećer u prahu. Puti se u sneg. Dodaje se čokoladna smesa i muti se. Postepeno se dodaje brašno i vanila. Muti se.
Pripremaju se kalupi za krem karamel. Premazuju se maslacem i posipaju brašnom. Smesa se ravnomerno raspoređuje u korpice, tako što treba da se napune 2/3 korpica.
Stavljaju se u frižider na minimum sat vremena. Peku se slatki suflei neposredno pre konzumiranja.
Rerna se zagreva na 220 stepeni i peku se 10 minuta. Serviraju se tako što se vade iz kalupčića i stavlja se porcija sladoleda.
Neka vam je slatko! Biće!
Pogledajte još koliko da pečete čokoladni sufle.