Moj Domaći hleb

MajaMaja
Šegrt
321063
Moj Domaći hleb
Fotografije: Maja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
5
"Ništa ukusnije od domaćeg toplog hleba"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • voda - 600 ml
  • kvasac - 1 kom
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 puna kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U mlaku vodu sam dodala kašičicu šećera i kvasac i ostavila da odstoji dok se nisu pojavili mehurići na površini.

U posudu sam stavila oko 800 g brašna i so pa sam dodala vodu sa kvascem i počela da mesim. Postepeno sam dodavala još po malo brašna i umesila testo, koje se nije lepilo.

Ostavila sam testo da se duplira, nakon čega sam ga podelila na nekoliko komada. Od svakog komada sam oblikovala loptu i stavila i okruglu šerpu.

Kad se testo u šerpi skoro dupliralo, stavila sam ga u zagrejanu rernu i pekla.

Ispečen hleb sam uvila u krpu i ostavila da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: