Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Moja carska turšija

Moja carska turšija

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
17336831
Moja carska turšija
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
135 min.
"Moja carska turšija - da, ova je samo moja, vi možete napraviti vašu."

Potrebni sastojci

  • paradajz paprike - po potrebi
  • karfiol - po potrebi
  • šargarepa - po potrebi
  • kupus - po potrebi
  • so
  • šećer
  • sirće
  • biber
  • piment
  • karanfilić
  • lovorov list
  • seme slačice
  • beli luk
  • arpadžik
  • mirođija
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjem sa pripremom povrća. Biram zdravo i dobro sazrelo povrće.

Sve proizvode operem i ocedim. Šargarepu očistim oljuštim ljuštilicom za povrće, paradajz paprike cepam i sečem na krupne komade po ivicama, iskidam na ružiće, kupus na krupne kriške.

Na dno tegle od 3 litre ređam so, šećer, sirće, 4 aspirina, 10 zrna crnog bibera, 3 zrna pimenta, a 1 pupoljak karanfilića, 2 lovorova lista, 1/2 kašičice semena slačice, beli luk i šparglu.

Zatim stavljam celer i počenjem sa ređanjem sastojaka za turšiju. Na dno stavljam paradajz paprike, zatim karfiol, mirođiju, bosiljak i druga 4 aspirina, šargarepu i na vrhu je kupus.

Prokuvam vodu, dosipam u tegle, zatvaram i okrećem sa poklopcem na dole.

Narednog dana okrećem i tako naizmenično slažem desetak dana, nakon čega stavljam na hladno.

Za teglu od 1 litar moje carske turšike količina soli je 1 supena kašika, 2 supene kašike šećera, 100 ml sirćeta i 2 aspirina.

Pogledajte još koliko sirćeta se dodaje u turšiju i kako da čuvamo svoju turšiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: