Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Sočivo sa dimljenim raguom i vrganjima u rerni

Sočivo sa dimljenim raguom i vrganjima u rerni

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
15436823
Sočivo sa dimljenim raguom i vrganjima u rerni
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Sočivo sa dimljenim raguom i vrganjima u rerni - jelo bogatog ukusa i mirisa, savršeno za hladnije dane."

Potrebni sastojci

  • sočivo - 500 g
  • dimljeni ragu - 700 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, crvena
  • sušeni vrganj - 1 šaka
  • paradajz - 300 g, iz konzerve
  • beli luk - 5 čenova
  • so - po ukusu
  • ulje
  • brašno - 1 kašika, prepečeno
  • čubar
  • za zapršku
  • ulje - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • prilikom serviranja
  • majčina dušica - sveža
  • beli luk - čen
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite sočivo u hladnu vodu sa 1 kašikom soli preko noći.

Operite, zalijte vodom i stavite na šporet da provri. Odbacite prvu vodu.

Prebacite sočivo u glinenu posudu, dodajte seckani crni luk, šargarepu, papriku, čen belog luka i vrganje.

Dimljeni ragu isecite na komade oko kosti i dodajte u đuvečaru. Sipajte ulje, posolite, dodajte preprženo brašno, izrmrvite čubar i dolijte vodom da sve prekrije i da ima oko dva prsta iznad sočiva, povrća i ragua.

Pokrijte poklopcem i stavite u hladnu rernu. Pecite oko sat i po, pažljivo skinite poklopac i dodajte konzervu paradajza. Pecite još 15 minuta.

Napravite zapršku sa uljem i alevom paprikom tako što ćete zagrejati ulje sa seckanim belim lukom i dodajte biber.

Poslužite sočivo iz rerne, sipajući ga u glinene posude sa porcijom ragua. Prelijte zaprškom. Ukrasite svežom majčinom dušicom da ulepšate sočivo sa dimljenim raguom i vrganjima u rerni.

Ako volite ovu vrstu jela, probajte i pasulj sa dimljenim raguom i krem supu od sočiva sa raguom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: