Način pripreme
Sočivo se natopi veče ranije.
Luk i šargarepa se iseku na male kocke.
Pečurke i oljuštene tikvice se iseku na krupnije kocke.
Sojini zalogaji se prelivaju sa šoljom vruće vode u ostavljaju se da se naduju.
U zagrejanom ulju se zaprži povrće. Dodaje se so, meša se i poklapa na 1-2 minuta.
Nakon toga se sklanja poklopac i stavljaju se ostali začini zajedno sa sočivom. Meša se i nakon još 1-2 minuta se sklanja sa ringle. Sipa se u posudu za pečenje i odozgo se stavljaju parčići krupno isečenog paradajza.
Sipa se oko 1/2 - 1 šolja vode. Po želji se posipa malo peršuna. Posuda se pokriva aluminijumskom folijom i stavlja se u rernu zagrejanu na 190-200 stepeni.
Kada je sve dobro skuvano sklanja se folija i posuda za pečenje sa sočivom se ostavlja u rerni još oko 5 minuta da ispari voda i da se zapeče odozgo.
*Druga posna/vegetarijanska opcija bi bila da se koristi dimljeni ili marinirani prženi tofu.
Prijatno uz ovo sočivo sa tikvicama u rerni.
A za neposnu varijantu sojini zalogaji mogu da se zamene sa zalogajima mesa, zaprženim začinima.