Način pripreme
Skuvajte čašu crvenog sočiva u posoljenoj, vreloj vodi.
Sitno iseckajte luk i beli deo mladog luka. DInstajte u maslinovom ulju dok ne omekša. Dodajte paradajz pire i promešajte. Začinite solju i biberom i sotirajte još nekoliko minuta. Nakon toga skinite posudu sa vatre i dodajte supenu kašiku brašna u smesu, dobro promešajte.
Procedite crveno sočivo, ohladit hladnom vodom i sipajte u duboku posudu. Iseckajte pera mladog luka i dodajte. Dodajte jedno jaje i sotirani luk sa paradajz pireom. Začinite četvrtinom kašičice kardamona. Dodajte polovinu mrvica od hleba i ponovo promešajte.
Oblikujte ćuftice od smese i uvaljajte u preostalu polovinu prezli.
Ugrejte ulje u dubokom tiganju i pržite ćuftice od sočiva sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.
Prebacite gotove ćuftice od sočiva na ubrus da se ocedi višak masti.
Pripremite za prilog salatu od listova bejbi spanaća i čeri paradajza. Začinite solju, maslinovim uljem i sveže isceđenim sokom od limuna.
Servirajte ćuftice od crvenog sočiva sa salatom.