Način pripreme
Krompir se kuva u posoljenoj vodi i oguli se. Skuvaju se i jaja, s tim što treba da budu tvrdo kuvana.
Skuvani krompir se izgnječi ili izrenda i pomeša se sa majonezom, solju i crnim biberom.
Sir se izmrvi, jaja se izrendaju i pomešaju se sa krem sirom.
Počinje se sa jednim redom od smese sa krompirom, zatim se stavlja smesa sa izmrvljenim sirom, krem sirom i jajima.
Ponovo se stavlja smesa od krompira i ova sa sirom i jajima i završava se izrendanim kačkavaljem.
Za dekoraciju slane torte mogu da se koriste razni zeleni začini, čeri paradajz, šargarepa i drugo.
Ekonomična slana torta sa krompirom se ostavlja u frižideru na otprilike 3-4 sata da se stegne.
Pogledajte još ideja za slane torte sa krompirom, kao i zbornik sa najukusnijim slanim tortama od palačinki.