Način pripreme
Čokolada i maslac se istope na vodenoj pari. Ohlade se.
Jaja i šećer se dobro umute mikserom, nakon čega se dodaje vanila. U njih se dodaje čokoladna smesa. Izmeša se.
Dodaju se kakao i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Ponovo se izmeša.
Polovina jagoda, naseckanih na komada se dodaje u smesu. Pažljivo se mešaju da se ne unište komadići jagoda.
U podmazani kalup /srce/ se stavlja papir za pečenje, ponovo se premazuje i sipa se smesa za čokoladni brauni. Odozgo se raspoređuje drugi deo jagoda i naseckana čokolada /otprilike 50 g/.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni. Postepeno se pojačava temperatura na 180 stepeni. Proverava se čačkalicom.
Ako je čačkalica suva, brauni je gotov. Proces pečenja kolača je otprilike 45-50 minuta.
Čokoladni brauni sa jagodama poslužite sa sladoledom od vanile i mnogo mašte - komadi jagoda u obliku srca, jagode sa čokoladom, vino... i mnogo ljubavi!
Živeli!