Palenta 4 sira

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k129
Palenta 4 sira
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
17/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Palenta sa 4 vrste sira... znači da ćemo sipati bar 4 puta?"

Potrebni sastojci

  • za palentu
  • voda - 1 litar
  • kukuruzno brašno - 8 kašika
  • brašno - 1 kašika, belo
  • so - prstohvat
  • za prilog
  • mocarela - 125 g
  • taleggio - 100 g se može zameniti topljenim sirom
  • asiago - 100 g se može zameniti kačkavaljem
  • parmezan - 100 g, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte litar hladne vode.

Dodajte 8 kašika kukuruznog i 1 kašiku pšeničnog brašna.

Posolite i stavite na vatru.

Započnite sa mešanjem i palenta će počesti postepeno da se zgušnjava.

Kuvajte oko 30 minuta. Sklonite posudu sa vatre.

Premažite dno tepsije maslinovim uljem.

Sipajte pripremljenu palentu i pospite nasečenu mocarelu preko nje. Ponovo pokrijte palentom i poređajte topljeni sir.

Ponovo stavite sloj palente, pa pospite kockicama kačkavalja.

Još jedan sloj palente i njega obilno pospite narendanim parmezanom.

Pecite palentu 4 sira na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije prijatnu boju.

Nasecite na porcije i poslužite toplu palentu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: