Način pripreme
Uzmite veliku posudu, u nju stavite kotidž sir i kravlji maslac. Važno je da maslac bude na sobnoj temperaturi.
Nakon toga narendajte kravlji kačkavalj na rende sa krupnije strane, nakon čega ga dodajte. Odvojte jaje i dodajte belance jajeta.
Žumance sačuvajte, zato što će vam biti potrebno za kasniju etapu.
Sitom prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo. Dodajte ga u posudu i umesite testo.
Na pljosnatoj površini oklagijom razvijte gotovo testo debljine otprilike 10 cm i isecite grisine. Za izravnjavanje i oblikovanje koristite kalupčiće u obliku srca ili ako nemate takve, isecite ih nožem.
Praznične grisine poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Na njima pomoću četke namažite žumance i pospite ih sirovim semenkama suncokreta ili susamom, makovim semenom ili drugim prema vašim preferencijama.
Grisine sa kotidž sirom za Dan zaljubljenih ispecite u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom na 180 stepeni 10-12 minuta.
Pogledajte još hrskavih ideja za slane štapiće i saznajte koliko su ukusni domaći slani štapići.