Hlepčić od maka

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Autor
1k2664k
Hlepčić od maka2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
8
"Nakon pečenja hleba u mini pekari, uvijte ga krpom da se napari i ostane mekan."

Potrebni sastojci

  • topla voda - 354 ml
  • ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 2/3 kašičice
  • suvi kvasac - 1 1/2 kašičice
  • brašno - 570 g
  • seme maka - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo izvucite vodu koja treba da bude topla, ali ne vruća. Sipajte je u kontejner mini pekare.

Dodajte ulje, šećer i so. Prosejte brašno i takođe izmerite tačnu gramažu. Dodajte brašno i na vrh suvi kvasac.

Uključite mini pekaru na program 1 sa srednje pečenom koricom.

Kasnije, nakon mešenja ima signal za dodavanje semena, tada sipajte malo makovog semena.

Kada prestane da mesi počne da narasta hleb, otvorite poklopac i odozgo pospite semenom maka.

Nakon pečenja hleba u mini pekari, uvijte ga krpom da se napari i ostane mekan.

Neka vam je ukusno sa ovim hlebom od maka.

Takođe, pogledajte koje je najbolje brašno za mini pekaru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: