Hlepčić od maka

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2604k
Hlepčić od maka2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
8
"Nakon pečenja hleba u mini pekari, uvijte ga krpom da se napari i ostane mekan."

Potrebni sastojci

  • topla voda - 354 ml
  • ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 2/3 kašičice
  • suvi kvasac - 1 1/2 kašičice
  • brašno - 570 g
  • seme maka - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo izvucite vodu koja treba da bude topla, ali ne vruća. Sipajte je u kontejner mini pekare.

Dodajte ulje, šećer i so. Prosejte brašno i takođe izmerite tačnu gramažu. Dodajte brašno i na vrh suvi kvasac.

Uključite mini pekaru na program 1 sa srednje pečenom koricom.

Kasnije, nakon mešenja ima signal za dodavanje semena, tada sipajte malo makovog semena.

Kada prestane da mesi počne da narasta hleb, otvorite poklopac i odozgo pospite semenom maka.

Nakon pečenja hleba u mini pekari, uvijte ga krpom da se napari i ostane mekan.

Neka vam je ukusno sa ovim hlebom od maka.

Takođe, pogledajte koje je najbolje brašno za mini pekaru. Ako se pitate za izbor uređaja, pogledajte ove preporuke za mini pekaru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: