Način pripreme
U posudi umutite omekšali maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, a nakon njih kakao i vanilin šećer.
Smesu dobro umutite.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i nakon toga ga dodajte u porcijama u posudu sa ostalim namirnicama uz neprestano mešanje.
Smesu prebacite u mali pleh, pokriven papirom za pečenje, poravnajte i ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Koru pecite oko 25 minuta.
Za to vreme pomešajte pekmez od kajsija i sok od limuna, zagrejte smesu i prelijte je preko gotovog kakao kolača.
Crnu čokoladu istopite na pari i dodajte joj maslac i pavlaku.
Čokoladnu glazuru promešajte da se ujednači i postane glatka i dok je još uvek topla, prelijte već ohlađeni kolač.
Desert ostavite da odstoji nekoliko sati, pa ga zatim isecite na male štanglice.
Ovi ukusni suvi kolači sa čokoladnom glazurom su fantastični za popodnevnu kafu ili goste.