Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Suvi kolač sa čokoladnom glazurom

Suvi kolač sa čokoladnom glazurom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102713k268
Suvi kolač sa čokoladnom glazurom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
10/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
"Ovi ukusni suvi biskviti sa čokoladnom glazurom su fantastični za poslepodnevnu kafu ili goste."

Potrebni sastojci

  • za koru
  • kravlji maslac - 125 g
  • šećer - 120 g
  • jaja - 2 komada
  • kakao - 2 kašike
  • vanilin šećer - 1 pakovanje, burbonski
  • kokosovo brašno - 50 g
  • brašno - 120 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • za glazuru
  • pekmez od kajsije - 150 g
  • sok od limuna - 1 kašika
  • crna čokolada - 90 g
  • kravlji maslac - 50 g
  • pavlaka - 2 kašike, za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite omekšali maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, a nakon njih kakao i vanilin šećer.

Smesu dobro umutite.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo i nakon toga ga dodajte u porcijama u posudu sa ostalim namirnicama uz neprestano mešanje.

Smesu prebacite u mali pleh, pokriven papirom za pečenje, poravnajte i ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Koru pecite oko 25 minuta.

Za to vreme pomešajte pekmez od kajsija i sok od limuna, zagrejte smesu i prelijte je preko gotovog kakao kolača.

Crnu čokoladu istopite na pari i dodajte joj maslac i pavlaku.

Čokoladnu glazuru promešajte da se ujednači i postane glatka i dok je još uvek topla, prelijte već ohlađeni kolač.

Desert ostavite da odstoji nekoliko sati, pa ga zatim isecite na male štanglice.

Ovi ukusni suvi kolači sa čokoladnom glazurom su fantastični za popodnevnu kafu ili goste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: