Način pripreme
Jaja i šećer se veoma dobro mute mikserom na visokom stepenu.
Kiselo mleko se sipa posebnu malu posudu.
Dodaje se soda i veoma dobro se meša, nakon čega se sipa u posudu sa jajima.
Veoma dobro se meša.
125 g maslaca se istopeži i dodaje se u smesu.
Veoma dobro se meša.
Dodaje se speltino brašno i 50 ml ulja i meša se dok se ne formiraju mehurići u smesi.
Kalup za kolač se podmazuje uljem i brašnom.
Smesa se sipa u kalup za kolač.
Kolač se peče 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni, nakon čega se vadi iz kalupa i ostavlja se da se ohladi.
Čokoladna kuvertira se stavlja u kaserolu sa nelepljivim premazom.
Dodaje se sveže mleko i maslac 50 grama.
Smesa se istopi na niskom stepenu uz neprestano mešanje.
Kada se kolač od spelte ohladio zaliva se čokoladnom glazurom.
Ostavlja se da se ohladi, nakon čega se konzumira.
Speltin kolač sa čokoladnom glazurom je neodoljivo ukusan koji će postati omiljen fanovima čokoladnih kolača.