Način pripreme
Voda se malo ugreje i u nju se dodaje prstohvat soli i kvasac. Ostavljamo da nadođe, a za to vreme se priprema brašno, koje se rasporedi u plehu i pravi se udubljenje u koje se stavlja mleko, u kome je rastvorena soda sa malo soli po ukusu. Počinjemo da dodajemo brašno, kad kvasac nadođe i dodaje se u testo i ponovo se mesi dok se ne dobije meko testo.
Gotovo je onda kad prestane da se lepi po prstima. Uvija se u nešto i ostavljamo da raste. Kad naraste, premesi se još jednom i dodaje se mast, ponovo se ostavlja na toplom da nadođe. Ako je u sobi hladno, uključimo rernu na najnižu temperaturu i stavlja se unutra. Nakon jednog sata se udvostručilo.
Na radnu površinu se stavlja malo brašna i testo se razvlači oklagijom na srednju debljinu. Sir se izgnječi viljuškom i stavlja na početak kore, uvija se u čvrst rolat i seče na jednake delove. Oni se ređaju u namazan pleh i premažu jajetom. Peče se na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Moja rerna je jaka i za oko 20 minuta je gotovo.