Način pripreme
Mnogo je važno da jaja budu na sobnoj temperaturi. Odvojite belanca od žumanaca.
Umutite belanca na sneg sa prstohvatom soli. Posebno umutite žumanca sa čašom šećera u prahu.
Sameljite orahe i pomešajte sa brašnom, praškom za pecivo i vanilom.
Promešajte maslac sa drugom šoljom šećera u prahu.
U umućena belanca na sneg dodajte u delovima maslac sa šećerom u prahu, a nakon toga i suve sastojke uz neprestano mešanje.
Koru pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Nakon što se ispeče, ostavite kolač Agnesa da se ohladi. Prelijte ga umućenim žumancima, obično možete dodati malo konjaka.
Stavite u rernu na 80 stepeni 10-15 minuta da se osuši.
Isecite Agnese iz starog notesa i servirajte u čašu aromatične kafe ili čaja.
Pogledajte još kako se prave čokoladne kapljice za kolače.